Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Il Carnevale

Het carnaval van Venetie is het beroemdste en best bezochte carnaval van Italie. Op de topdagen lopen er meer dan 100.000 Italianen en buitenlandse toeristen door de mistige straten van deze schitterende stad. Je zou al snel vergeten dat carnaval in heel Italie wordt gevierd en dat elke regio zijn eigen hoofdstad van het carnaval heeft. In Le Marche schijnt Fano the place to be te zijn en daar gaan wij dit jaar dan ook zeker kijken.

Een lokale krant heeft onderzoek gedaan naar de populairste carnaval outfits voor dit jaar. Verassend op nummer 1 en 2 staan de kip en de gans. Dit dankzij de constante berichtgeving over de vogelgriep.
In Venetie zullen de barokke kostuums het straatbeeld weer bepalen. Waarschijnlijk aangevuld door orientaalse kostuums en draken en leeuwen, want het officiële jaarthema is “The Dragon & the Lion”.