Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Dit zijn de drukste vliegvelden van Italie

Het populaire Italië telt maar liefst 42 luchthavens verspreid over het hele land. Vanwege zijn vorm liggen veel van de vliegvelden van Italië direct aan of vlakbij de kust. Het is dan ook niet moeilijk om per vliegverkeer zelfs de uithoeken van dit mediterrane land te bereiken. Hoofdstad Rome telt twee vliegvelden en modehoofdstad Milaan zelfs drie. Sommige vliegvelden worden voornamelijk gebruikt door lowcost vliegmaatschappijen, terwijl andere luchthavens ook reizigers tussen verschillende continenten bedienen. Vlieg je naar Italië, houd er dan rekening mee dat het daar een uurtje later is dan in Nederland.

Rome Fiumicino Airport

Het Rome Fiumicino Airport is het tiende grootste vliegveld van Europa en mag jaarlijks op meer dan veertig miljoen passagiers rekenen. Het vliegveld ligt vlakbij zee, op ongeveer dertig kilometer afstand van ‘De Eeuwige Stad’. Vanuit Nederland vliegen zowel KLM als Transavia op dit vliegveld, dat ook wel als Luchthaven Rome Leonardo Da Vinci bekendstaat. Het doet sinds de jaren vijftig dienst en verbindt de Italiaanse hoofdstad niet alleen met andere Europese bestemmingen, maar ook met vliegvelden op diverse andere continenten. Fiumicino Airport geldt als de hub voor het Italiaanse Alitalia en de Spaanse lowcostmaatschappij Vueling.

Rome Ciampino

Wie naar Rome wil, hoeft niet per se op het drukke Fiumicino Airport te vliegen. Rome Ciampino is een prima alternatief, mits je er geen probleem mee hebt om met een lowcost vliegmaatschappij te reizen. Onder andere Ryanair en Wizz Air bieden veelvuldige –zowel binnenlandse als internationale- vluchten van en naar dit vliegveld aan. Onder andere Londen, Parijs en Barcelona zijn belangrijke bestemmingen waarnaartoe hiervandaan wordt gevlogen. Luchthaven Rome Ciampino ligt net buiten de ringweg van de Italiaanse hoofdstad, aan de Via Appia Nuova. Een route die je tijdens een fly drive wellicht wel wilt rijden.

Milanese vliegvelden

Milaan, het modeparadijs en economische hart van Italië, ligt in het noorden van het land. De stad is dankzij de aanwezigheid van meerdere vliegvelden in de directe omgeving zeer goed bereikbaar. Het Milaan Malpensa Airport, op vijftig kilometer afstand van de stad, is na Fiumicino Airport het drukste van Italië. Luchthaven Milaan Linate Airport bevindt zich zeer dichtbij het Milanese stadscentrum en wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Bergamo Airport is de derde luchthaven van Italië en ligt net als Malpensa op vijftig kilometer afstand van Milaan. Het is een belangrijke basis voor lowcostmaatschappij Ryanair.

Overige Italiaanse vliegvelden

Naast de vliegvelden in Rome en Milaan kent Italië nog enkele drukke luchthavens die zowel nationale als internationale vluchten verwerken. Bijvoorbeeld vliegveld Catania Airport op Sicilië: de drukste luchthaven van dit eiland, die in 2007 ook nog eens een flinke facelift heeft gekregen. Ook Venetië Airport, jaarlijks goed voor ruim tien miljoen passagiers, behoort tot de top tien. Luchthaven Marco Polo vliegt onder andere geregeld naar Rome en Catania, maar ook naar Londen, Parijs en Amsterdam. Overige drukke Italiaanse vliegvelden zijn die van Napels –de stad die als bakermat van de pizza geldt- en Pisa en Florence in Toscane.