Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

La stufa, romatisch en verantwoord stoken

Op het winterse platteland van Italië wordt in de bar niet alleen over voetbal en politiek gebakkeleid. Overal en door iedereen wordt over een minstens zo belangrijk onderwerp gepraat: verwarming. Hoe stook jij? Wat betaal jij? Veel van de huizen op het platteland zijn niet aangesloten op het gemeentegas en moeten dus erg veel betalen voor lpg-gas in een enorme tank in de tuin. Als het even kan, stookt de Italiaan dus liever hout. Recensies over de nieuwste houtkachels, pelletkachels (gestookt op kleine ‘pellets’ samengeperst hout, mais of graan) en ingebouwde haarden worden te pas en te onpas gegeven.

Dmitri & Saskia leerden dit fenomeen ook meteen kennen toen zij verhuisden naar Ligurië. Zij ontdekten de charme van ‘la stufa italiana’ de romantische houtkachel waar soms zelfs op gekookt wordt en besloten ook Nederlanders mee te laten genieten van deze verantwoorde en economische methode om te verwarmen. Kijk voor meer informatie op www.lastufa.nl.