Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Sinterklaas ligt begraven in Italie

Sinterklaas heeft meer met Italie te maken dan met Spanje. De overblijfselen van Nicola(as) liggen namelijk begraven in Bari in Zuid Italie.

De in 270 na Christus geboren Nicola werdt al jong bisschop van het in Griekenland gelegen Myra en heeft in zijn leven veel goeds verricht. Daarom is hij na zijn dood op 6 december van het jaar 342 heilig verklaard. Myra werd in de 11e eeuw door Turkse moslims veroverd. De heilige Nicola mocht toen niet meer worden vereerd en zijn graf niet meer bezocht. Dappere Italiaanse zeelieden haalden daarop de overblijfselen naar Bari, waar een speciale kerk voor San Nicola werd gebouwd.

In Italie heet Sinterklaas 'San Nicola di Bari'. Waarom de stoomboot uit Spanje komt, wordt verklaard door het feit dat Bari lange tijd in handen van de Spanjaarden was. San Nicola wordt in Italie vereerd als heilige op zijn sterfdag zes december, gezellige feestelijkheden en speciale lekkernijen zoals in Nederland kennen ze helaas niet...