Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Speciaal voor Bert Visscher: De lekkerste pizza thuis

Ik was heel verrast toen ik hoorde dat Bert Visscher vandaag deze site heeft aanbevolen in de Volkskrant. Bedankt Bert! Dat je een Italie fan bent, wist ik al lang, want tijdens mijn studietijd serveerde ik je wekelijks een pizza in de schilderswijk van Groningen. Bij deze ben je vergeven dat ik nooit een fooitje kreeg...Speciaal voor jou deze tips voor de beste pizza thuis!

Waarom smaakt een pizza thuis nooit zoals als tijdens de vakantie in Italie? Het bekende geheim is natuurlijk de steenoven of houtoven. Deze twee zijn trouwens hetzelfde, alleen hecht de ene naam meer waarde aan het feit dat de oven gestookt wordt op hout en de andere naam op de stenen bodem waarop de pizza's gebakken worden. In een echte houtoven wordt de stenen bodem verhit tot maarliefst 300 graden voordat de pizza's er in gaan. Deze enorme hitte zorgt voor de krokante bodem.

Om dus echt perfecte pizza's thuis te hebben moet je eigenlijk een houtoven in je tuin bouwen. Ook kan je een stuk marmer of leisteen in je oven leggen. Hiervoor kun je een speciale steen kopen in een kookwinkel. Maar helaas worden de meeste ovens geen goede 300 graden. Gelukkig is er een handig pizza-oventje bedacht met onder een stenen plaat en boven een gril. Eigenlijk een soort tosti-ijzer, maar dan voor heerlijke pizza's. In Italie is deze 'Napoli Express' overal te koop voor een zeer goede prijs, maar als je niet kunt wachten tot de volgende reis naar Italie, dan kan je ze ook via www.tunas.nl bestellen.