Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Ravioli

Marina, de 'cuoca' van het restaurant van Mergo, maakt hemelse ravioli met truffel of eekhoorntjesbrood (funghi porcini). Na een jaar smeken om het recept, heeft ze eindelijk haar geheimen prijsgegeven. Hier de tips en trucs van iemand die al jaren wekelijks honderden ravioli maakt.1.Zorg dat de vulling niet te vochtig wordt, dan zullen de ravioli sneller kapot gaan.

2.Smeer de randen van de ravioli in met eiwit, dit is de beste lijm.

3.Bestrooi de ravioli met grove semolina (maismeel). Als je gewone bloem gebruikt zal deze vocht opnemen en zullen de ravioli alsnog aan elkaar gaan plakken.

4.Maak meerdere ravioli per keer en vries een deel in, deze zijn dan nog tot een maand te gebruiken. Je kan de ravioli nog bevroren in kokend water gooien.

5.Kook de ravioli altijd in zeer ruim water zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.